fbpx

Klog på løb – dit online løbemagasin!

Få motivation til din egen træning og bliv klogere på løb, træning og sundhed.
Gennem artikler, træningsprogrammer, anmeldelser, videoguides og ekspertens egen erfaringer får du indsigt, inspiration og værktøjer til din egen træning.
Som medlem kan du sende konkrete forespøgsler på emner, som vi vil tage op undervejs.

Er du utålmodig med din træning?

Der gælder det samme med træning, som med slankekure; et kort tidsperspektiv kommer du ingen vegne med! Er du utålmodig, og taber dig alt for hurtigt, ryger der en masse muskelmasse med i processen (og idéen er jo typisk at nøjes med at tabe fedt). På samme måde kan en utålmodig tilgang til træning arbejde imod hele hensigten med at træne.

– Lider din træning også af “swipe-syndrom”? Læs med her for at høre mere 🙂

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

HCA Marathon: Frygt, forløsning og færdig?

Jeg har nævnt det et par gange i de tidligere indlæg - marathondistancen er en frygtsom distance, og det handler ikke kun om gode ben og stålvilje, men også om håndværk i og tilvænningen til indtagelse af vand/energi undervejs. Herunder har du min beretning om løbet,...

Styrkeguide: Dødløft

En af “basisøvelserne” inden for styrketræning er dødløft. Øvelsen er god af flere årsager set fra både løber- og hverdagsperspektiv. Læs om det hele her i artiklen.

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Uge 37: Nedtrapning og en (tilfældig) PR

Ja, så undrer du dig måske over ordet nedtrapning og PR i samme sætning? Det er vist heller ikke lige efter bogen, men til mit forsvar, så blev jeg grebet af stemningen undervejs i løbet 🙂 Mere om det senere. Først får du lige et oprids af, hvordan denne ugen ser ud i tal […]

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Uge 35 & 36: Mængde & “øveløb”

Nu er der ikke længe til, jeg skal ud på en særdeles lang tur – nemlig DM marathon i Odense. En af mine største udfordringer bliver formodentlig at lykkes med optimalt væske- og kulhydratindtag. Derfor havde jeg bl.a. lagt øveløb ind i denne periode – mere om det længere nede i artiklen! Ugerne i tal […]

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Uge 34: Mængde, syge børn og bryllup

Der er nu ca en måned, til jeg skal løbe marathon. Jeg har derfor i hvert fald et par uger endnu, hvor det handler om at få løbet en masse. Det handler selvfølgelig også om kvalitet, men mængden har meget stor vigtighed op til en marathon. Når jeg nu ikke kun er løber, men også har en masse andre ting i mit liv, så skal det hele selvfølgelig lige gå op.

I denne uge havde jeg en syg knejt hjemme stort set hele ugen. Med sygdom i huset skal man tænke sig lidt ekstra om i forhold til træningen – mere om det længere nede i artiklen. Derudover skulle jeg til brormands bryllup i weekenden, så det handlede også i denne uge om at tænke fremad og få det hele planlagt, hvis jeg skulle nå den mængde, jeg skulle.

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.
Kurv Item Removed. Undo
  • No products in the cart.