fbpx

Klog på løb!

Få motivation til din egen træning og bliv klogere på løb, træning og sundhed!
Gennem artikler, 12 ugers træningsprogrammer, anmeldelser, videoguides og ekspertens egen erfaringer får du indsigt, inspiration og værktøjer til din egen træning. Du kan sende konkrete forespøgsler på emner, som vi vil tage op undervejs.
Nedenfor vises alle blogindlæg – du kan vise bestemte kategorier ved hjælp af menuen til højre.

Hvor mange km om ugen skal jeg løbe?

Mange løbere er fokuseret på, hvor mange km de tilbagelægger i løbet af en uge. Men hvor mange km bør du egentlig løbe, og hvornår er det “nok”? Den ugentlige løbemængde er ikke den eneste faktor, som du kan skrue på – der er jo også eksempelvis intensiteten og antal træningspas pr uge! I denne artikel kan du læse mere om, hvad der er den optimale løbemængde og træningsfrekvens (træninger pr uge) – så er du sikker på, at du ikke lægger dine kræfter et forkert sted i træningen.

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Uge 18 & 19 – fart og en 5’er

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og jeg døjer stadigvæk med at beslutte mig for, hvad jeg skal sigte efter af distance. Uanset, så synes jeg, det var ved at være tid til at få noget mere fart i benene, men samtidig mere tilvænning til konkurrencetempi. Når jeg nu ikke kan beslutte mig for distancen, så må jeg jo ramme lidt forskellige tempi 🙂

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Polariseret eller HIIT træning – hvad er det, og hvad er bedst?

Måske har du aldrig hørt om hverken polariseret træning eller HIIT før – måske har du. Men hvad er mest effektivt, og hvordan skal du designe din træning, så du får størst muligt udbytte? De fleste af os har andet i livet end blot løb, og derfor kan der også være andre faktorer i dit liv, der gør at den ene træningsform er bedre end den anden. Her i artiklen gennemgår jeg, hvad forskningen i øjeblikket har at sige om de to træningsmetoder, og hvordan du kan gribe dem an, hvis du gerne vil prøve det af i din egen træning.

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Watt og løb: en måned med Stryd

Det har i cykelsporten været brugt i mange år – en wattmåler. På en cykel er en wattmåler smart at have, da man får mulighed for at cykle ved en bestemt intensitet, uanset om det så går opad, nedad, er fladt, vindstille eller i modvind. Pulsen kan også bruges, men da pulsen ikke reagerer lige så hurtigt som din indsats ændres, er watt en hurtigere feedback. Jeg vil dog fortsat beholde pulsmåleren på – pulsen fortæller dig nemlig, hvis du eksempelvis har en dårlig dag – det gør wattene ikke! Men hvad med løb – er det muligt at få watt-info som løber? Ja, det er det faktisk ved hjælp af en “Stryd”-footpod. Sådan en har jeg nu testet i en måneds tid, og her i artiklen får du et indblik i mine erfaringer med produktet.

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Coreprogram, trin 2

Det er nu et par uger siden, jeg lagde coreprogram, trin 1 op. Har du misset programmet, så hop ind og tjek det ud, inden du går på trin 2. Er du klar til at gå til næste trin, så har du herunder en video med næste program! […]

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Uge 17: en 10’er mm.

I denne uge fik jeg lyst til at løbe en 10’er til Egå Engsø rundt. Herudover skulle der i denne uge arbejdes lidt mere med fart og flow-fornemmelse ved højere tempi. Inden vi dykker ned i de enkelte træningspas, får du lige et overblik over ugens tal […]

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Guide: Aerob og anaerob – hvad for noget..?

Har du dykket lidt ned i løbetræningens teori, er du sikkert stødt på termerne “aerobt” og “anaerobt” arbejde. Helt grundlæggende betyder “aerobt arbejde”, at din krop genererer energi ved hjælp af ilt (bl.a.). Som du måske kan gætte, betyder “anaerobt arbejde”, at kroppen genererer energi uden ilt. Men hvad skal du overhovedet bruge det til? Her i artiklen forklarer jeg dig, hvorfor det er en god idé at have et lille overblik over det.

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Kom igang med løb uden skader

Et af de mest omtalte emner blandt løbere er desværre skader. En meget stor del af dem, der gerne vil starte op (eller bare fortsætte) med løbetræning ender ud med at få en skade. Derfor får jeg selvfølgelig også meget tit spørgsmålet “hvordan kommer jeg igang uden at få skader?”. Vi er alle forskellige, og derfor kan jeg ikke komme med nogle garantier, men jeg vil her i artiklen forklare, hvilke ting du bør være opmærksom på, hvis du vil minimere risikoen for at få en skade.

Vil du gerne læse med? Se mere under “Klog på løb“.

Runivations nyhedsbrev

Arkiver

Kurv Item Removed. Undo
  • No products in the cart.