Runivation

2016: Kortere og hurtigere

Sommeren er over os, og det betyder bl.a. banesæson.  Fast inventar i min sommerplan har dog i flere år også været halvmarathon – nærmere bestemt Aarhus City Halvmarathon. Ruten er kuperet, men stemningen er sjov, og jeg har sat PR hvert år, jeg har deltaget, til trods for ruten.

I år skulle være året, hvor jeg ikke løb Aarhus City, da jeg hen over sommeren vil forsøge at få lidt mere fart i stængerne. Jeg sprang for en uge siden ud i mit første forsøg på 800m-distancen, hvilket var en fed oplevelse – der er fuld fart på, og adrenalinen kører på højtryk lige fra første sekund. Jeg har dog en del at lære på distancen, og løb 2:07 som følge af en alt for langsom start – til de interesserede kan jeg sige, at første runde blev passeret i 66-67 sekunder, så det var ikke helt efter planen – jeg havde håbet på at løbe 30 sekunder de første 200m, men rundede i stedet i 34, da jeg ganske enkelt havde en forkert fornemmelse af farten. Distancen kræver nogle flere forsøg, for at ramme helt rigtigt. Derudover har jeg stadig sommerens forsøg på 1500m’eren til gode, hvilket under alle omstændigheder bliver til DM i august, hvor jeg som minimum skal forsøge at slå min tid fra sidste år på 4:12.

3000m
Omtrentligt de sidste 100m af 3000m’eren fra Tårnby Games. Billede taget af Michael Hyllested

Tilbage i maj havde jeg også min debut på 3000m’eren til Tårnby Games. Et hyggeligt stadion og et godt felt. Også her kom jeg nok lidt for langsomt fra start, og endte i 9:07. Jeg håber, det lykkes, at komme under 9 minutter på et tidspunkt – nu må vi se, hvornår det sker!

Ugen efter Tårnby Games blev der afholdt DM 10.000m i Allerød, og jeg havde sidste år sværget, at jeg ville have et comeback på denne distance, da jeg dengang havde et ganske forfærdeligt løb. Derfor drog jeg til Allerød og løb 10.000m, men fik desværre igen i år et dårligt løb med sidestik efter allerede 3-4 km. Jeg endte dog til trods for dette i 33:00, hvilket er godkendt, sidestikket taget i betragtning. Jeg må tage revanche igen næste år – 3. gang er vel lykkens gang!

dm10000
DM 10.000m i Allerød. Billede taget af Michael Hyllested

Denne weekend afholdes der Nordic Challenge i Aarhus, hvor der afholdes mange super spændende konkurrencer – jeg kan desværre ikke selv deltage, men jeg kan på det kraftigste opfordre til at tage ud og se stævnet, da det bliver atletik på højeste niveau!

Hvad angår Runivation, er der spændende ting i vente. Jeg har opgraderet udstyr, og tilbyder nu iltoptagelsestests på et Woodway-løbebånd, hvilket er det ypperste inden for løbebånd (Woodway bruges også af landets universiteter, til forskningsprojekter etc.). Derudover er jeg i fuld gang med at indrette nyt og rigtig lækkert testrum, hvor der bliver både lyst og højt til loftet. På sigt vil der også indrettes toilet- og badefaciliteter.

desmo_330_0

Kunne du godt tænke dig at få opdateret dine træningszoner, eller se, hvordan formen har det i øjeblikket, så skriv til mig på kontakt@runivation.dk – så finder vi en tid til dig. Jeg har pt også ledige pladser til personlige træningsforløb, så skriv, hvis det har interesse – så får vi dig i dit livs form!

Nyd sommeren, og god løbetur 😉

//Max Boderskov, Runivation

Author: Max Boderskov